marți, 14 iulie 2009

Corydoras arcuatus sau Cory sconcs


Corydoras arcuatus sau Cory sconcs

• Familia: Callichthyidae
• Regiunea din care provine: Brazilia, Peru
• Marimea: aproximativ 8 cm
• Temperatura normala:23 - 26
• Temperatura in perioada de reproducere:24 - 26
• Duritatea apei: nepretentios
• Ph-ul apei: nepretentios

In habitatul lor natural Cory inoata in bancuri de zeci de indivizi si este bine ca aceste conditii sa fie reproduse in acvariul in care vor creste. Ei pot fi crescuti impreuna cu alti pesti pasnici cum ar fi cei din familia Charachidae, Poecilidae, etc dar nu trebuie sa fie pusi in acelasi acvariu cu pesti mari sau agresivi. Daca sunt in numar mic, ei sunt timizi si se sperie usor, lipsindu-le sentimentul de siguranta pe care li-l da apartenenta la un grup mai mare si nu veti avea ocazia sa le observati comportamentul comic pe care il au in grup. O regula simpla ar fi aceea ca acesti pesti se simt bine cand se afla in grupuri de cel putin 6-7.

Decorare

Acesti pesti este de preferat sa fie pusi intr-un acvariu cu substrat de culoare inchisa format din pietris fin sau nisip grosier pentru a le proteja mustatile. Este de preferat ca acvariul sa fie putin adanc deoarece pestii vor veni uneori la suprafata spre a lua o inghititura de aer. Plantele trebuie sa fie in numar mare spre a crea locuri in care pestii se pot ascunde.Se pot folosi plante cu radacina cum sunt Vallisneria, Elodea, Cabomba. Acvariul se poate decora cu lemne, pietre netede dar in centru trebuie lasat loc liber pentru inot.

Hrana

Cory accepta o gama larga de hrana vie, inghetata, sau conservata.Ca hrana vie se pot folosi Tubifex, Artemia salina, chiar si râme. Este bine sa le suplimentati dieta cu fulgi si pelete cu extrase vegetale procurate din comert.

Reproducere

Desi se poate face diferentierea pe sexe, pentru ca reproducerea sa reuseasca este bine sa se cumpere un grup de pesti. Acestia trebuie hraniti de cateva ori pe zi cu mici cantitati dintr-o hrana bogata in proteine, de preferat hrana vie. Fecundarea icrelor este precedata de un lung ritual de imperechere care consta in urmariri rapide intrerupte de pauze in care sunt curatate locurile de depunere. Odata incheiat ritualul de curtare, masculul imbratiseaza femela si aceasta elibereaza ouale ce sunt imediat fertilizate. Acestea sunt depozitate in ciorchini pe peretii acvariului, pe filtru, pe frunzele plantelor. Alte specii din familia Corydoras depoziteaza maxim 2-4 oua pe o frunza de planta, depunand peste 100 timp de o ora. Depunerea icrelor continua pana cand se termina icrele. Parintii trebuie separati de icrele din care vor iesi puii in 2 pana la 10 zile.
Mai multe informatii despre sanitari mi-au fost furnizate de catre domnul Chitu Romeo. In cazul in care dispuneti de informatii despre pesti de acvariu din experienta dumneavoastra personala, puteti sa mi le trimiteti prin email si in masura in care vor fi o aditie benefica acestui site, ele se vor regasi in continutul lui, bineinteles respectand dreptul de copyright ( numele dumnevoastra va apare ca autor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu