duminică, 13 aprilie 2014

JBL Fungol Plus 250, 200 ml, pt 750 L, 1006300, Medicament contra infectiilor fungice, Informatii utile, simptome, dozare, instructiuni de utilizare

Medicament contra infectiilor fungice, JBL Fungol Plus 250, 200 ml, pt 750 L, 1006300
Informatii utile, simptome, dozare, instructiuni de utilizare
Fungol Plus250, 2 x 100 ml solutie aditiv pentru 750 L apa de acvariu.

Ingrediente active în functie de sortiment si cantitate:
* Fungol Plus 250 (K1) 100 ml contine: Oxalat de verde malachit 37.5 mg; Etacridin lactat 1500 mg.
* Fungol Plus 250 (K2) 100 ml contine: Povidone iodine 3750 mg.
Medicatie pentru tratarea pestilor de acvariu împotriva micozelor externe (infectii fungice) provocate de ciupercile din familia Saprolegniaceae.
Simptome: Membrane albicioase, ca niste bile de vata ce pot aparea pe toate membrele externe sunt simptome ale acestui tip de infectie. Infectia fungica vizibila este adesea o infectie secundara, care poate proveni spre exemplu din rani ale pielii. O infectie bacteriana care distruge membrana mucoasei si straturile superioare ale pielii pestilor reprezinta cauza principala.
Contraindicatii: Nu sunt cunoscute.
Atentie: Nevertebratele de apa dulce (crevetii, crabii, melcii, etc.) pot manifesta lipsa de toleranta. Ca o masura de precautie acestea trebuie excluse de la tratament. Pestii fara solzi (grindelul si pisica de mare) si pestii slabiti pot fi sensibili la medicatie.
Reactii adverse: Nu sunt cunoscute. În cazul în care observati reactii adverse ale pestilor dumneavoastra, va rugam sa ne informati, anuntând de asemenea veterinarul sau farmacistul.
Pentru pestii ornamentali de acvariu
Instructiuni de utilizare
Utilizare: Înaintea utilizarii, carbunele activ din filtru trebuie îndepartat, aparatele UV-C si de fertilizare cu CO2 trebuie oprite. 50 % din cantitatea de apa trebuie schimbata înaintea aplicarii. Acvariul trebuie aerisit cu ajutorul unei pompe cu diafragma cu un dispozitiv de ventilare în timpul tratamentului.
Medicatia trebuie aplicata în general dimineata, iar pestii tinuti sub observatie.
Dozajul si durata utilizarii:
Componenta 1: 10 ml la 80 L de apa în prima zi. Adaugati înca o doza completa în a 3-a zi si o alta în a 5-a zi daca este necesar.
Componenta 2: 10 ml la 80 L de apa în a 7-a zi. Adaugati înca o doza completa in a 9-a zi si o alta în a 11-a zi daca este necesar.
O cantitate de 30 – 50 % din apa trebuie schimbata înaintea urmatoarei doze.
Începeti cu o jumatate de doza si mariti cu atentie. Folositi numai o jumatate de doza (10 ml la 160 L apa) din Componenta 2 de JBL Fungol Plus 250 pentru pestii din lacurile tectonice din Africa de Est (Lacul Malawi, Lacul Tanganika, Lacul Victoria).
Hranirea în timpul tratamentului: Cantitatea de hrana pentru pesti trebuie redusa pe durata tratamentului.
Filtrarea in timpul tratamentului: Filtrele cu activitate biologica intensa care nu au fost curatate de o perioada lunga de timp pot neutraliza efectul medicamentul. In consecinta recomandam curatarea completa a filtrului, poate chiar înlocuirea mediilor filtrante înaintea utilizarii, de vreme ce multe bacterii pot supravietui în exteriorul corpului pestilor pentru o perioada lunga de timp.
Ce este de facut in cazul unei supradoze, intreruperi sau opriri:
Jumatate din cantitatea de apa trebuie schimbata în cazul descoperirii unei supradoze. In cazul omiterii administrarii unei doze, aceasta trebuie administrata cat mai curand posibil, iar tratamentul continuat conform instructiunilor.
Dupa utilizare: Filtrati cu carbune activ timp de 24 de ore dupa administrarea
tratamentului pentru a înlatura orice urme reziduale ale medicatiei. Carbunele activ trebuie îndepartat apoi corespunzator. Adaugarea de bacterii starter în apa din acvariu ajuta la înlocuirea bacteriilor de curatare deteriorate.
Verificati zilnic nivelul de amoniu/amoniac si nitriti în timpul tratamentului si în primele zile dupa terminarea tratamentului. In cazul in care nivelul nitritilor este peste 0,5 mg/l, se va schimba imediat 50% din cantitatea de apa si bacterii starter se vor a dauga in apa din acvariu.
Protejati de lumina si caldura, pastrati in ambalajul original.
• Depozitati in locuri inaccesibile copiilor.
• A nu se folosi in cazul pestilor destinati consumului uman.
• Pentru pesti. Medicatia nu se utilizeaza dupa data expirarii.
• A nu se utiliza impreuna cu alte medicatii.
• Utilizarea solutiilor de conditionare a apei slabeste efectul medicamentului.
• Ingredientul activ produce colorarea apei, efect ce dispare dupa o scurta perioada de timp.
• Este de asteptat colorarea amenajarilor din plastic si a balamalelor adezive din silicon transparent.
• Varsarea accidentala a medicatiei poate colora ireversibil textilele.
• Consultati veterinarul sau farmacistul
Dimensiuni ambalaj: 60/135/65 mm.
Greutate: 288 gr.
Cod produs: 1006300.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu