miercuri, 14 mai 2014

JBL Punktol Plus 125, 100 ml, pt 1000 L, Informatii utile

Medicamente pesti contra punctelor albe

JBL Punktol Plus 125, 100 ml, pt 1000 L, 1006500


Informatii utile, simptome, dozare, instructiuni de utilizare

100 ml solutie ca aditiv pentru 1.000 l apa de acvariu
Ingrediente active in functie de tip si cantitate:
100 ml contin: Oxalat de verde de malachit 120 mg; Clorura de metiltionina 160 mg.
Medicatie pentru pestii de acvariu in vederea contracararii parazitilor epiteliali unicelulari. In apa dulce acestia includ: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella.
In apa sarata: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema.
Petele albe grauntoase ale pielii, ale aripioarelor si branhiilor pestilor sunt caracteristice pentru asa-numita boala a petelor albe cauzata de Ichthyophthirius in apa dulce. In apa sarata aceasta boala este cauzata de Cryptocarion. Aceste pete sunt mai mari, aproape complet albe si mai putin numeroase decat in apa dulce. Preparatul combate si tulpinile recurente, perseverente de Ichthyophthirius.
Invelisul pielii de culoare albastru-alb, catifelat si subtire la pestii de apa dulce indica infectarea cu parazitul epitelial sub forma fasolei Costia (Ichthyobodo).
Invelisul alb asemanator unui covor in zona gurii, des intalnit la gourami dupa leziuni sau alte infectii premergatoare, este cauzat de organismul unicelular ciliat cu forma de clopotel Heteropolaria colisarum.
Urmatoarele simptome nespecifice pot fi de asemenea observate in cazul unei infectii cu unul dintre parazitii mentionati mai sus precum si altii: respiratie accelerata, frecarea de obiecte, aripioare lipicioase, refuzul mancarii, miscare redusa , apatie, culoare inchisa, productie crescuta de murdarie.
Contraindicatii: Nu se cunosc.
Precautii: JBL Punktol Plus 125 nu este tolerat de pestii cartilaginosi (rechin si calcan). Leziuni pe termen lung pot aparea la corali si la alte nevertebrate din apa sarata. Prin urmare pestii ar trebui sa fie tratati separat intr-un bazin de carantina. Nevertebratele de apa dulce (creveti, crustacee, melci etc.) pot prezenta intolerante. Ca masura de precautie, acestora nu ar trebui sa li se administreze tratamentul. Pestii fara solzi (grindeii si somnii) si pestii slabiti pot fi sensibili la tratament. Incepeti cu o jumatate de doza si cresteti cu precautie doza.
Reactii adverse: Nu se cunosc. In cazul in care observati reactii adverse
la pesti, va rugam sa ne informati atat pe noi, cat si pe medicul dvs. veterinar sau farmacistul.
Pentru pesti ornamentali in acvariu
Instructiuni de utilizare
Mod de administrare: Inainte si pe durata utilizarii orice carbon activ trebuie indepartat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C si aparatele de imbunatatire a nivelului de CO2 si, in apa sarata, indepartatoarele de spuma si ozonizatoarele trebuie oprite. 50% din apa va fi schimbata inainte de aplicare. Acvariul va fi aerat cu o pompa cu diafragma si piatra de aer in timpul tratamentului.
Adaugarea JBL Punktol Plus 125 ar trebui realizata in principiu dimineata, cu supravegherea pestilor.
Dozarea si durata tratamentului: Dozarea si durata tratamentului difera in functie de tipul agentului patogen.
1) Ichthyophthirius (puncte albe in apa dulce) si Cryptocarion (puncte albe in apa sarata): 10 ml la 100 l apa in 1. zi. In a 3-a, 5-a etc. pana la a 15-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa.
2) Costia (parazit epitelial sub forma fasolei): 10 ml la 100 l apa in 1. zi. In a 3-a, 5-a si a 7-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa.
3) Toti ceilalti paraziti unicelulari: 10 ml la 100 l apa in 1. zi. In a 3-a se dozeaza ulterior cantitate completa.
Imediat inainte de fiecare dozare ulterioara ar trebui sa schimbati intotdeauna 50 % din apa. O crestere a temperaturii la 30 °C este benefic tratamentului, daca pestii o tolereaza.
In cazuri extrem de severe la toate imbolnavirile poate fi necesar un tratament mai lung decat cel descris mai sus, mai ales la asa-numite tulpini perseverente de Ichthyophthirius.
Hranirea in timpul tratamentului: Dupa inceperea tratamentului nu hraniti pestii timp de 3 zile. Incepand din a 4-a zi incepeti din nou hranirea cu cantitate redusa.
Filtrarea in timpul tratamentului: Filtrele extrem de active din punct de vedere biologic, care nu au fost curatate pentru o perioada lunga de timp, pot face tratamentul partial inactiv. De aceea recomandam curatarea filtrului inainte de administrare. La tratarea bolii punctelor albe fundul acvariului trebuie aspirat inainte de fiecare tratament cu un curatator de substrat.
Indicatii in caz de supradoza, intrerupere sau incetare prematura a tratamentului: In cazul unei supradoze, jumatate din apa trebuie schimbata. Daca o doza este omisa, aceasta trebuie administrata cat mai curand posibil si tratamentul continuat conform retetei.
Dupa tratament: Filtrati apa din acvariu prin carbon activ timp de 24 de ore dupa tratament, pentru a indeparta urmele reziduale ale medicamentului.
Carbonul activ va fi eliminat corespunzator dupa aceea. Adaugarea elementelor de activare a bacteriilor in apa de acvariu ajuta la inlocuirea bacteriilor curatatoare afectate.
Va rugam sa verificati zilnic nivelurile de amoniu/amoniac si nitriti in timpul tratamentului si in primele zile de la incheierea tratamentului. In cazul in care nivelurile de nitriti depasesc 0,5 mg/l se va schimba imediat 50% din apa si se va adauga in apa de acvariu un element de activare a bacteriilor.
A se feri de lumina si caldura, pastrati produsul in ambalajul original.
• A nu se lasa la indemana copiilor.
• A nu se administra animalelor destinate sacrificarii pentru consum.
• Pentru animale. A nu se utiliza dupa data expirarii.
• A nu se utiliza in combinatie cu alte medicamente.
• Utilizarea conditionatorilor pentru apa diminueaza efectul medicamentului.
• Ingredientul activ cauzeaza colorarea apei, care dispare la scurt timp.
• Poate avea loc decolorarea suprafetelor de plastic si silicon transparent.
• Varsarea accidentala a medicamentului poate cauza decolorarea ireversibila a suprafetelor textile.
Continut: 100 ml.
Dimensiuni ambalaj: 60/135/40 mm
Greutate produs: 137 gr.
Cod produs: 1006500.
EAN: 4014162100658.Informatii utile, simptome, dozare, instructiuni de utilizare

Medicament impotriva petelor albe si ectoparazitilor.
Este, de asemenea, eficient pentru cazurile de: Trichodina, Chilodonella, Cryptocaryon, Brooklynella, Glossatella.
Nu contine cupru, nu are efecte secundare.
A se utiliza cu retinere pentru nevertebrate (creveti de apă dulce).
Instrucţiuni de utilizare:
100 ml soluţie ca aditiv pentru 2.000 L apă de acvariu
Ingrediente active în funcţie de tip şi cantitate: 100 ml conţin:
Oxalat de verde de malachit 120 mg
Clorură de metiltionină 160 mg
Medicaţie pentru peştii de acvariu în vederea contracarării paraziţilor epiteliali unicelulari.
În apă dulce aceştia includ: Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella.
În apă sărată: Cryptocarion, Brooklynella, Uronema.
Petele albe grăunţoase ale pielii, ale aripioarelor şi branhiilor peştilor sunt caracteristice pentru aşa-numita boală a petelor albe cauzată de Ichthyophthirius în apa dulce.
În apa sărată această boală este cauzată de Cryptocarion.
Aceste pete sunt mai mari, aproape complet albe şi mai puţin numeroase decât în apa dulce.
Preparatul combate şi tulpinile recurente, perseverente de Ichthyophthirius.
Învelişul pielii de culoare albastru-alb, catifelat şi subţire la peştii de apă dulce indică infectarea cu parazitul epitelial sub forma fasolei Costia (Ichthyobodo).
Învelişul alb asemănător unui covor în zona gurii, des întâlnit la gourami după leziuni sau alte infecţii premergătoare, este cauzat de organismul unicelular ciliat cu formă de clopoţel Heteropolaria colisarum.
Următoarele simptome nespecifice pot fi de asemenea observate în cazul unei infecţii cu unul dintre paraziţii menţionaţi mai sus precum şi alţii: respiraţie accelerată, frecarea de obiecte, aripioare lipicioase, refuzul mâncării, mişcare redusă , apatie, culoare închisă, producţie crescută de murdărie.
Contraindicaţii: Nu se cunosc.
Precauţii: JBL Punktol Plus 250 nu este tolerat de peştii cartilaginoşi (rechin şi calcan). Leziuni pe termen lung pot apărea la corali şi la alte nevertebrate din apa sărată. Prin urmare peştii ar trebui să fie trataţi separat într-un bazin de carantină.
Nevertebratele de apă dulce (creveţi, crustacee, melci etc.) pot prezenta intoleranţe. Ca măsură de precauţie, acestora nu ar trebui să li se administreze tratamentul.
Peştii fără solzi (grindeii şi somnii) şi peştii slăbiţi pot fi sensibili la tratament. Începeţi cu o jumătate de doză şi creşteţi cu precauţie doza.
Reacţii adverse: Nu se cunosc. În cazul în care observaţi reacţii adverse la peşti, vă rugăm să ne informaţi atât pe noi, cât şi pe medicul dvs. veterinar sau farmacistul.
Pentru peşti ornamentali în acvariu
Mod de administrare:
Înainte şi pe durata utilizării orice carbon activ trebuie îndepărtat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C şi aparatele de îmbunătăţire a nivelului de CO2 şi, în apă sărată, spumatoarele şi ozonizatoarele trebuie oprite.
50% din apă va fi schimbată înainte de aplicare.
Acvariul va fi aerat cu o pompă cu diafragmă şi piatră de aer în timpul tratamentului.
Adăugarea JBL Punktol Plus 250 ar trebui realizată în principiu dimineaţa, cu supravegherea peştilor.
Dozarea şi durata tratamentului:
Dozarea şi durata tratamentului diferă în funcţie de tipul agentului patogen.
1) Ichthyophthirius (puncte albe în apa dulce) şi Cryptocarion (puncte albe în apa sărată): 5 ml la 100 l apă în 1. zi. În a 3-a, a 5-a etc. până la a 15-a zi se dozează ulterior cantitate completă.
2) Costia (parazit epitelial sub forma fasolei): 5 ml la 100 l apă în 1. zi. În a 3-a, a 5-a şi a 7-a zi se dozează ulterior cantitate completă.
3) Toţi ceilalţi paraziţi unicelulari: 5 ml la 100 l apă în 1. zi. În a 3-a se dozează ulterior cantitate completă.
Imediat înainte de fiecare dozare ulterioară ar trebui să schimbaţi întotdeauna 50 % din apă.
O creştere a temperaturii la 30 °C este benefic tratamentului, dacă peştii o tolerează.
În cazuri extrem de severe la toate îmbolnăvirile poate fi necesar un tratament mai lung decât cel descris mai sus, mai ales la aşa-numite tulpini perseverente de Ichthyophthirius.
Hrănirea în timpul tratamentului:
După începerea tratamentului nu hrăniţi peştii timp de 3 zile. Începând din a 4-a zi începeţi din nou hrănirea cu cantitate redusă.
Filtrarea în timpul tratamentului:
Filtrele extrem de active din punct de vedere biologic, care nu au fost curăţate pentru o perioadă lungă de timp, pot face tratamentul parţial inactiv. De aceea recomandăm curăţarea filtrului înainte de administrare. La tratarea bolii punctelor albe fundul acvariului trebuie aspirat înainte de fiecare tratament cu un curăţător de substrat.
Indicaţii în caz de supradoză, întrerupere sau încetare prematură a tratamentului: În cazul unei supradoze, jumătate din apă trebuie schimbată. Dacă o doză este omisă, aceasta trebuie administrată cât mai curând posibil şi tratamentul continuat conform reţetei.
După tratament: Filtraţi apa din acvariu prin carbon activ timp de 24 de ore după tratament, pentru a îndepărta urmele reziduale ale medicamentului.
Carbonul activ va fi eliminat corespunzător după aceea.
Adăugarea elementelor de activare a bacteriilor în apa de acvariu ajută la înlocuirea bacteriilor curăţătoare afectate.
Vă rugăm să verificaţi zilnic nivelurile de amoniu/amoniac şi nitriţi în timpul tratamentului şi în primele zile de la încheierea tratamentului. În cazul în care nivelurile de nitriţi depăşesc 0,5 mg/l se va schimba imediat 50% din apă şi se va adăuga în apa de acvariu un element de activare a bacteriilor.
A se feri de lumină şi căldură, păstraţi produsul în ambalajul original.
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
• A nu se administra animalelor destinate sacrificării pentru consum.
• Pentru animale. A nu se utiliza după data expirării.
• A nu se utiliza în combinaţie cu alte medicamente.
• Utilizarea condiţionatorilor pentru apă diminuează efectul medicamentului.
• Ingredientul activ cauzează colorarea apei, care dispare la scurt timp.
• Poate avea loc decolorarea suprafeţelor de plastic şi silicon transparent.
• Vărsarea accidentală a medicamentului poate cauza decolorarea ireversibilă a suprafeţelor textile.
• Data expirării: vezi ambalajul.
Continut: 100 ml.
Cod produs: 1006600.
EAN: 4014162100665.Informatii utile, simptome, dozare, instructiuni de utilizare

Medicament destinat peştilor din acvariu pentru combaterea ectoparaziţilor unicelulari de pe suprafaţa acestora. 
În apa dulce este vorba de următorii paraziţi: lchtyophthirius, lchthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glosatella. 
În apa de mare întâlnim Cryptocarion, Brooklynella, Uronema. 
Prezenţa unor puncte mici albe granulate pe suprafaţa pielii a înotătoarelor şi branhiilor peştilor sunt semne ale maladiei punctelor albe cauzată în apa dulce de către l lchthyophthirius. 
În apa marina această maladie este cauzată de către Cryptocarion, punctele fiind în acest caz mai mici şi mai greu de recunoscut decât în apa dulce. 
La peştii de apă dulce învelişurile albicioase de pe suprafaţa lor cu aspect alb-albăstrui reprezintă semnul unei infecţii cu protozoare în formă de fasole, Costia (lchthyobodo). 
La Gourami poate fi vizibil un înveliş dens care acoperă gura ce apare imediat după rănire sau alte infecţii preliminare, în acest caz de către un parazit numit Heteropolaria colisarum. 
Următoarele simptome nespecificate pot fi observate în cazul infectării cu paraziţii menţionaţi mai sus sau cu alţii: frecarea peştilor de obiecte, înotătoare lipicioase, refuzul de a se hrăni, mobilitate redusă, apatie, colorit mai întunecat, producţie abundentă a mucusului, respiraţie accelerată.
Contraindicaţii: Nu se cunosc.
Precauţii: Tratamentul pe termen lung poate fi nociv pentru corali şi alte nevertebrate din apa marina. 
Tratamentul va trebui efectuat intr-un bazin izolat. 
Produsul poate sa aibă efect negative asupra nevertebratelor din apa dulce (creveţi, raci etc.) 
Se recomandă ca măsură de precauţie scoaterea acestora de sub tratament. 
Peştii fără solzi (zvârluga, somnul) precum şi peştii slăbiţi pot prezenta sensibilitate la medicaţie. 

Începeţi cu o jumătate de doză înainte de a creşte dozajul cu grijă.
Efecte secundare: Nu se cunosc. Dacă peştele dumneavoastră prezintă reacţii adverse, vă rugăm să ne informaţi, sau consultaţi medicul veterinar sau farmacistul.
Folosirea aparatelor de tratare ale apei simultan poate afecta eficacitatea tratamentului 
Administrarea simultană a produselor de tratare a apei poate reduce eficacitatea Punktol Plus
Administrarea simultană a altor medicamente, în special JBL Fungol poate cauza efecte nedorite şi necunoscute şi trebuie deci evitată. 
În cazul în care cu puţin timp înainte s-au administrat alte tratament, se recomandă schimbarea a aproximativ 2/3 din apă, după care Punktol Plus 1500 poate fi folosit în condiţii de siguranţă.
Mod de administrare: Înainte de administrare orice carbon activ trebuie îndepărtat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C şi aparatele de îmbunătăţire a nivelului de CO2. 
Dacă este vorba  de un acvariu cu apă marina trebuie oprit în egală măsură spumiera şi ozonizatorul.
Dozarea si durata de utilizare:
In functie de tipul de parazit, dozarea si durata tratamentului difera.
Se administreaza medicamentul in picatura, prin apasarea flaconului din plastic pentru a fi usor de aplicat. Nu aplicati o prea mare presiune pe sticla, evitand astfel supradozajul. Lasati picaturile sa cada, fara a pulveriza.
1. Pentru cazul infectiei cu lchtyophthirius (puncte albe ina pa dulce) sau Cryptocarion (pete albe in apa sarata), administrati asa:
* 10 picaturi la 10 L apa de acvariu pe zi. Adaugati doza completa a 3-a zi, a 5-a zi, pana la a 15-a zi.
2. Pentru infectia cu Costia (protazor ce cauzeaza învelişuri albicioase pe piele), aplicati:
* 1 picatura la 10 L de apa in prima, a 3-a, a-5-a si a 7-a zi.
3. Pentru ceilalti paraziti unicelulari, administrati:
* 1 picatura la 10 litri de apa de acvariu in prima si a 3-a zi.
În unele cazuri particulare se poate  cere un tratament pe termen lung, cu o repetare regulată a dozelor.
Schimbati inainte de aplicare 50% din apa.
Cresteti temperatura din acvariu la cca 30 grade C (daca pestii dvs. suporta aceasta temperatura).
Hranirea in timpul tratamentului: 
Nu hraniti pestii timp de 3 zile dupa inceperea tratamentului. Reluati hranirea pestilor din a 4-a zi, dar cu cantitate reduca de hrana.
Filtrarea pe timpul tratamentului: 
Filtrele biologice ce nu au fost curăţate de mai mult timp pot anula parţial efectele  medicamentaţiei. 
Prin urmare se recomandă curăţarea uşoară a filtrului înainte de administrare, (nu foarte mult pentru a reţine o parte din bacteriile curăţătoare). 
Folositi un aspirator de pietris pentru a aspira substratul inainte de aplicarea tratamentului.
Notă despre supradozare, întreruperea sau încheierea prematură a tratamentului: 
În caz de supradozaj, jumătate din apă trebuie schimbată. 
Dacă se omite administrarea unei doze, aceasta trebuie administrată cât mai repede cu putinţă iar tratamentul trebuie continuat conform prescripţiei.
După tratament: Filtraţi prin carbon activ (JBL Carbomec activ sau Carbomec ultra) timp de 24 de ore după tratament pentru a îndepărta orice urmă reziduală a medicamentului. Înlăturaţi după aceasta carbonul. Se recomandă apoi administrarea unei doze zilnice de JBL Acclimol timp de o săptămână pentru întărirea sistemului imunitar al peştelui şi a începe vindecarea rănilor cauzate de paraziţi. 
Adăugarea JBL FilterStart la filtru sau de JBL Denitrol la apa din acvariu ajută la înlocuirea bacteriilor curăţătoare.
Va rugam sa verificati nivelul de amoniu/amoniac si al nitritilor pe toata perioada tratamentului. 
Daca nitritii sunt sub nivelul de 0,5 mg/l, schimbati urgent 50% din apa si adaugati imediat o bacterie starter in acvariu.
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor
• A nu se administra animalelor destinate sacrificării pentru consum
• A nu se utiliza după data expirării
• A se feri de lumină, căldură şi umezeală, păstraţi produsul în ambalajul original.
• Ingredientul activ cauzează un efect de decolorare a apei ce dispare imediat.
• Obiectele decorative din plastic sau sigiliile adezive din silicon transparent se pot decolora.
• Pentru alte întrebări legate de folosire vă rugăm să consultaţi medicul veterinar sau farmacistul.
Dimensiuni ambalaj: 47/110/47 mm.
Greutate produs: 73 gr.
Continut: 50 ml.
Cod produs: 1006800.
EAN: 4014162100689.


Medicament impotriva punctelor albe si ectoparazitilor la carasi.

Este, de asemenea, eficient pentru cazurile de: Trichodina, Chilodonella, Glossatella.
Nu contine cupru, nu are efecte secundare adverse.
A se utiliza cu retinere pentru nevertebrate (creveti de apă dulce).
Jumatate de doza de JBL Ektol Cristal are un efect de sprijin in detasarea parazitilor de peste.
Instrucţiuni de utilizare
100 ml soluţie ca aditiv pentru 1000 L apă de acvariu
Ingrediente active în funcţie de tip şi cantitate:
100 ml conţin:
Oxalat de verde de malachit 60 mg;
Clorură de metiltionină 60 mg.
Medicament pentru combaterea îmbolnăvirilor frecvente ale peştilor ornamentali în acvariu de apă rece. La îmbolnăvirile frecvente intră paraziţii epiteliali unicelulari cum ar fi Ichthyophthirius, Ichthyobodo (Costia), Heteropolaria, Chilodonella, Tetrahymena, Trichodina, Glossatella.
Petele albe grăunţoase ale pielii, ale aripioarelor şi branhiilor peştilor sunt caracteristice pentru aşa-numita boală a petelor albe cauzată de Ichthyophthirius în apa dulce.
Învelişul pielii de culoare albastru-alb, catifelat şi subţire la peştii de apă dulce indică infectarea cu parazitul epitelial sub forma fasolei Costia (Ichthyobodo).
La fel de dese sunt îmbolnăvirile bacteriene nespecifice ale pielii, care pot fi recunoscute după următoarele simptome: fisuri înroşite, adâncituri în formă de crater, echimoze la baza aripioarelor, operculul branhiilor şi zona anală, pierderea unor bucăţi de piele sau descuamare.
Următoarele simptome nespecifice pot fi de asemenea observate în cazul unei infecţii cu unul dintre paraziţii menţionaţi mai sus precum şi alţii: respiraţie accelerată, frecarea de obiecte, aripioare lipicioase, refuzul mâncării, mişcare redusă , apatie, culoare închisă, producţie crescută de murdărie.
Contraindicaţii: Nu se cunosc.
Precauţii: Nu se cunosc.
Reacţii adverse: Nu se cunosc.
În cazul în care observaţi reacţii adverse la peşti, vă rugăm să ne informaţi atât pe noi, cât şi pe medicul dvs. veterinar sau farmacistul.
Pentru peşti ornamentali în acvariu de apă rece.
Mod de administrare: Înainte şi pe durata utilizării orice carbon activ trebuie îndepărtat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C şi aparatele de îmbunătăţire a nivelului de CO2. 50% din apă va fi schimbată înainte de aplicare. Acvariul va fi aerat cu o pompă cu diafragmă şi piatră de aer în timpul tratamentului.
Adăugarea JBL Punktol Red Plus 125 ar trebui realizată în principiu dimineaţa, cu supravegherea peştilor.
Dozarea şi durata tratamentului: Dozarea şi durata tratamentului diferă în funcţie de tipul agentului patogen.
1) Ichthyophthirius (puncte albe în apa dulce): 5 ml la 100 l apă în 1 zi. În a 3-a, a 5-a etc. până la a 15-a zi se dozează ulterior cantitate completă.
2) Costia (parazit epitelial sub forma fasolei): 5 ml la 100 l apă în 1.zi. În a 3-a, a 5-a şi a 7-a zi se dozează ulterior cantitate completă.
3) Toate celelalte simptome: 5 ml la 100 l apă în 1. zi. În a 3-a şi a 5-a zi se dozează ulterior cantitate completă.
Imediat înainte de fiecare dozare ulterioară ar trebui să schimbaţi întotdeauna 50 % din apă.
Hrănirea în timpul tratamentului: După începerea tratamentului nu hrăniţi peştii timp de 3 zile. Începând din a 4-a zi începeţi din nou hrănirea cu cantitate redusă.
Filtrarea în timpul tratamentului: Filtrele extrem de active din punct de vedere biologic, care nu au fost curăţate pentru o perioadă lungă de timp, pot face tratamentul parţial inactiv. De aceea recomandăm curăţarea filtrului înainte de administrare. La tratarea bolii punctelor albe fundul acvariului trebuie aspirat înainte de fiecare tratament cu un curăţător de substrat.
Indicaţii în caz de supradoză, întrerupere sau încetare prematură a tratamentului: În cazul unei supradoze, jumătate din apă trebuie schimbată. Dacă o doză este omisă, aceasta trebuie administrată cât mai curând posibil şi tratamentul continuat conform reţetei.
După tratament: Filtraţi apa din acvariu prin carbon activ timp de 24 de ore după tratament, pentru a îndepărta urmele reziduale ale medicamentului. Carbonul activ va fi eliminat corespunzător după aceea. Adăugarea elementelor de activare a bacteriilor în apa de acvariu ajută la înlocuirea bacteriilor curăţătoare afectate.
Vă rugăm să verificaţi zilnic nivelurile de amoniu/amoniac şi nitriţi în timpul tratamentului şi în primele zile de la încheierea tratamentului.
În cazul în care nivelurile de nitriţi depăşesc 0,5 mg/l se va schimba imediat 50% din apă şi se va adăuga în apa de acvariu un element de activare a bacteriilor.
A se feri de lumină şi căldură, păstraţi produsul în ambalajul original.
• A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
• A nu se administra animalelor destinate sacrificării pentru consum.
• Pentru animale. A nu se utiliza după data expirării.
• A nu se utiliza în combinaţie cu alte medicamente.
• Utilizarea condiţionatorilor pentru apă diminuează efectul medicamentului.
• Ingredientul activ cauzează colorarea apei, care dispare la scurt
timp.
• Poate avea loc decolorarea suprafeţelor de plastic şi silicon transparent.
• Vărsarea accidentală a medicamentului poate cauza decolorarea ireversibilă a suprafeţelor textile.
• Data expirării: vezi ambalajul
Dimensiuni ambalaj: 60/135/40 mm.
Greutate: 137 gr.
Cod produs: 1008000.
EAN: 4014162100801.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu